Bedste skælshampoo - Køb bedst i test mod skæl i 2023

Leder du efter den bedste skælshampoo i test fra 2023, som virker mod skæl i hovedbunden? Så anbefaler vi, at du læser med her og finder et produkt, der kan give dig en sund hovedbund, og som renser dit hår og modvirker skæl.

bedste skælshampoo

Skæl er et meget almindeligt problem, som mange har oplevet eller oplever at døje med. Det er ikke farligt eller smitsomt, men det kan være generende i form af kløe og da det ofte kan drysse ned på tøjet. Behandlingen af skæl klares ved brug af god skælshampoo, som vi guider dig til i denne artikel. Du kan læse mere om skæl på Sundhed.dk.

Skælshampoo bedst i test 2023

Nedenfor gennemgår vi de mest populære og bedste shampoo mod skæl i hovedbunden, så du kan vælge den skælshampoo, der passer bedst til dit behov og din hårtype. Find produkterne på tilbud, og slip for kløe og flager på tøjet. Du kan også læse mere om vores hårprodukter.

Australian Bodycare Hair Clean Shampoo - Bedste på markedet mod skæl

bedste skælshampoo

Denne shampoo er bedst i test, da den effektivt modvirker skæl, hudirritation og kløe i hovedbunden. Den består blandt andet af tea tree oil, som er en naturlig olie, der udvindes fra tea tree blade, som er gode for hovedbundens sundhed.

Du vil typisk kunne mærke forskel efter blot en enkelt hårvask med Australian Bodycare Hair Clean Shampoo, og du behøver kun at anvende den cirka 3 gange om ugen. Den virker øjeblikkeligt med at lindre irritation, og efter anvendelsen vil dit hår være rent og blødt. Denne skælshampoo er drøj i brug, så du får meget for pengene.

Fordele

 • Testvinder
 • Vegansk
 • Effektiv mod tør og irriteret hovedbund

Neccin Shampoo Dandruff Treatment No. 1 - Effektiv skælshampoo

bedste skælshampoo

Denne Neccin skælshampoo er specifikt udviklet til at modvirke problemer i hovedbunden med henblik på blandt andet skæl og tørhed. En god shampoo som denne er mild, men effektiv, og understøtter hovedbundens naturlige bakterieflora samt forebygger svamp og skæleksem.

Massér produktet godt ind i håret, mens det er vådt, og lad det sidde lidt, før du skyller det ud. Dine gener vil blive mindsket allerede efter første anvendelse og virker plejende på samme tid.

Fordele

 • Effektiv pleje og rensning
 • Understøtter naturlig bakterieflora
 • God mod tørhed

Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo - Bedst til flere ting

skælshampoo test

Dette er en blødgørende god skælshampoo med flere egenskaber, som effektivt forhindrer skæl og tørhed i hovedbunden. Den efterlader håret blødt og velplejet, og som en fordel, stimulerer den også hårsækkene, hvilket kan være med til at forhindre hårtab. Shampooen beskytter også håret mod solens skadelige stråler.

Den indeholder blandt andet Piroctone Olamine, der er en af de bedste ingredienser mod tørhed og skæl, samt allergenfri parfume, der er velegnet til sensitiv hud.

Fordele

 • Effektiv mod skæl og tørhed
 • Forhindrer hårtab
 • Velegnet til følsom hud

La Roche-Posay Kerium DS Intensive Shampoo - Anbefalet af dermatologer

skælshampoo bedst i test

En skånsom, men effektiv, god skælshampoo, velegnet til personer med en sensitiv hårbund og problemer med skæl. Den indeholder Isopropyl Myristate, som er blødgørende og virker styrkende for hudens fugtniveau.

Det anbefales, at dette produkt anvendes, to gange om ugen i cirka tre uger for at opnå de bedste resultater. Massér produktet godt ind i håret, mens det er vådt, og lad det virke i et par minutter, inden det skylles ud.

Fordele

 • Dermatologisk anbefalet
 • Fugtgivende
 • Skånsom, men effektiv mod skæl

Redken Dandruff Control Shampoo - Favorit mod skæl i håret

Skælshampoo

En velduftende og god skælshampoo som denne fra Redken er en klar anbefaling fra både brugere og eksperter, da den ikke bare er effektiv og rensende i hovedbunden, hvor den mindsker kløe, irritation og skældannelse, men også dufter helt fantastisk af mynte. Altså en skælshampoo der virker.

Indholdet med glycerin og lavendelolie gør den fugtgivende og blødgørende, og derfor behøver du faktisk heller ikke en balsam, hvis du vælger dette produkt. Selvom flasken er relativt lille, får du meget ud af Redken Dandruff Control Shampoo, fordi den har så stor effekt.

Fordele

 • Anbefalet af eksperter
 • Fugtgivende og blødgørende
 • Skøn duft af mynte

Vichy Dercos Anti-Dandruff Shampoo Dry Hair - Bedste shampoo mod skæl til tørt hår

Det helt særlige ved denne skælshampoo er, at Vichy Dercos-serien er udviklet til anvendelse på forskellige hårtyper, således at du kan opnå den bedste behandling af netop dit hår. Shampooen er ikke kønsbestemt, og derfor kan både mænd og kvinder bruge dette gode produkt, som scorer højt blandt forbrugerne i test.

Ved hjælp af Selen DS fjernes skæl effektivt fra hår og hovedbund, og virkningen holder i op til 6 uger. På den måde har denne shampoo mod skæl i håret en forebyggende virkning, der samtidig også giver blødt og skinnende hår. Vichy Dercos Anti-Dandruff Shampoo Dry Hair har en lindrende effekt mod kløe og en klinisk, neutral duft.

Fordele

 • Suveræn til tørt hår
 • Fjerner og forebygger skæl i op til 6 uger
 • Unisex produkt

Goldwell Dualsenses Scalp Specialist Anti-Dandruff Shampoo - God mod hovedbundsproblemer

Denne skælshampoo er udviklet til at bekæmpe forskellige hovedbundsproblemer og til genskabelse af en sund hovedbund. Denne shampoo virker ved at mindske mængden af fedt i håret, og så indeholder den octopirox og zinc pyrithione, der er med til at mindske irritation og kløe samt aktivt afhjælper skæl i hovedbunden.

Regelmæssig brug af dette produkt vil regulere balancen og funktionen i hovedbunden, så du vil kunne forebygge og bekæmpe forskellige problemer i hovedbunden, herunder skæl, kløe mm.

Fordele

 • Fjerner fedt og skæl fra hår og hovedbund
 • Regulerer hovedbundens naturlige balance
 • Virker forebyggende

Zenz Therapy Scalp Relieve Shampoo - Mest terapeutiske skælshampoo

Denne skælshampoo fra Zenz har fået høje karakterer for den gode og stærke duft af kamille og mentol, som begge er ingredienser, der mindsker irritation og virker opfriskende og rensende på hovedbunden. Hertil er Zinc pyrithione også en aktiv hjælper til at mindske kløe og skældannelse.

Zenz Therapy Scalp Relieve er 100% vegansk og er ikke testet på dyr. Desuden er den proppet med økologiske frugter, grøntsager og krydderurter, der giver en naturlig helbredelse af og hjælp til skæl i håret. Derfor kan du også med god samvittighed forkæle din hovedbund og dit hår med dette gode produkt.

Fordele

 • Fri for parabener, kunstig farve og silikone
 • Lindrende mod kløe og irritation
 • 100% vegansk

Dette bør du være opmærksom på ved køb af skælshampoo

Inden du vælger et af ovenstående produkter til at komme af med din skæl, er det værd at læse de forskellige fordele ved produkterne. De varierer nemlig i alt fra ingredienser, formål og virkning. Den bedste skælshampoo fra Australian Bodycare har en effektiv virkning allerede efter første anvendelse, hvor La Roche-Posay shampooen først virker efter et par uger.

Dette kan være afgørende for dig, hvis du har mange gener og gerne vil have løst problemet hurtigst muligt. Du skal derfor være opmærksom på at vælge den skælshampoo der virker bedst for dig. Hvis du blot ønsker at forebygge skæl eller tør hovedbund, kan du med fordel vælge et af de produkter, der virker forebyggende og er mere milde. Har du brug for en frisør tid? Så læs mere hos frisør København her.

Hvorfor købe dette fremfor en normal shampoo?

Efter at have set nærmere på noget af udvalget på markedet, for de bedste skælshampoo i test 2023, kan vi også dykke lidt ned i, hvorfor det overhovedet er nødvendigt med et specialprodukt til behandlingen af dit skæl.

Som udgangspunkt, vil en normal shampoo aldrig behandle din hovedbund på rette vis, hvis du har problemer med skæl. Det gælder nemlig, for en specialproduceret shampoo, til dette formål, som en skælshampoo, at den nedsætter produktionen af gærsvamp i hovedbunden.

Det gør altså, at der forebygges for skæl i hovedbunden. 

Du kan læse mere uddybdende om dannelse af skæl på Sundhed.dk, hvor de uddyber fagområdet. Det er dog et meget almindeligt problem, som de fleste danskere har, og som ikke er skadeligt.

Hvor køber man denne type skælshampoo?

Flere af de bedste skælshampoo i test, som vi på denne side har fremhævet, kan handles online, hvor du ofte finder lidt forskellige rabatter og prisnedsættelser. Det er ofte gældende, for mange andre brands, mærker og produkter, at deres produkter kan handles på diverse hjemmesider.

Hvis du skal bruge specialshampoo, som eventuelt skal kunne tage en mere kompliceret version af skæl, kan det være en idé at få en henvisning af egen læge og købe en anvist version på et apotek. Der kan til tider være større brug for dette.

Du kan som oftest også handle denne type shampoo hos din frisør, som kan anvise  en god skælshampoo der virker, der passer specifikt til din hovedbund og hårstruktur. Det kan variere, hvad der er behov for, hos den enkelte. Måske vores side om hvad er den bedste skælshampoo til mænd kunne have interesse

Dette kan du selv gøre for at mindske skæl

Der er flere ting, som du kan gøre, for at mindske skæl, kløe og irritation i hår og hovedbund. Skæl kan komme af mange årsager. Det kan både være på grund af sygdomme og eksem, som psoriasis, men kan også være på grund af en tør hovedbund eller en infektion.

Du kan:

 • Udskifte din nuværende shampoo med den bedste shampoo mod skæl – dette kan eksempelvis være én af de ovenstående.
 • Lade være med at klø dig i håret, selv når der er irritation i hovedbunden. Dette gavner nemlig ikke og kan sagtens gøre kløen værre.
 • Børste dit hår og din hovedbund, dette kan nemlig være med til at løsne skællet, så du kan vasket det ud af håret.
 • Give din hovedbund masser af luft, ved eksempelvis at undgå at bruge hat og hue samt ikke at sætte håret op, før det er helt tørt.

Følger du disse råd, kan du undgå yderligere dannelse af kløe, irritation og skæl i håret. En af vores mange testede frisører rundt i landet kan helt sikkert også være til stor hjælp. frisør Ballerup, frisør Glostrup, frisør Værløse, frisør Herlev

Drop din skælshampoo og søg læge hvis…

Der er nogle tilfælde, hvor det kan være en god idé at søge læge. Eksempelvis når:

 • Du har rødme og eksem i hovedbunden samt stærk kløe
 • Du har faste, fedtede belægninger i din hovedbund og samtidig har skællende områder på albuer og knæ
 • Du har kraftig dannelse af skæl i håret og ikke selv kan fjerne det

 

Har du normalt skæl, kan det godt være, at du ikke selv opdager, at der er sket en forskel i dit hår, men oplever du én af ovenstående situationer, er det anbefalelsesværdigt at søge til din praktiserende læge eller eventuelt spørge din frisør til råds. Der kan nemlig ofte være brug for medicin eller anden behandling for udbedring.

Sådan opnår du det bedste resultat med skælshampoo

Hvis du døjer med skæl i håret, kan det være, at du er mest opsat på bare at komme af med det, men du kan sagtens pleje dit hår undervejs i processen. Når du plejer dit hår optimalt, bliver det stærkere og sundere, og hvis du bruger den rette shampoo mod skæl vil du også opleve færre knækkede hår, mere glans og ikke tørt hår i samme udstrækning som tidligere.

Det handler om at opnå den optimale balance mellem fedtet og tørt hår. Håret skal kunne producere fedt, uden at det tager overhånd. Derfor har vi her samlet en lille guide med forskellige brugbare trin, tips og tricks:

 • Start med at gøre dit hår vådt under bruseren, som du normalt ville. Et tip hertil er, at vandet ikke må være for varmt, da varmen er med til at udtørre hovedbunden og håret.
 • Det er nu tid til skælshampoo. Pres en klat ud i hånden, som er passende til din hårlængde, og massér det ind i håret og glem ikke hovedbunden. Bevæg det ind i hovedbunden i blide og cirkulære bevægelser.
 • Lad din skælshampoo sidde i håret i nogle minutter, følg eventuelt anvisningen på produktet, i tilfælde af at der er nogle specifikke egenskaber og fremgangsmetoder, ved det enkelte produkt.
 • Vask nu produktet ud af håret ved nænsomme bevægelser for at undgå at gøre skade på dine hårstrå.
 • Alt efter behov kan processen gentages. 
 • Brug nu en conditioner eller balsam i længderne af dit hår. Du kan finde varianter specifikt mod skæl.
 • Lad din balsam sidde i et par minutter og skyl derefter ud igen. 
 • Når du skal tørre dit hår, er det bedst, at du undgår føntørre, da det kan virke generende mod en sart hovedbund. Brug i stedet lidt ekstra tid på at tørre dit hår med et håndklæde.

Denne rutine kan foretages hver dag, men hvis dit hår eller hovedbund ikke har det helt optimalt, bør du springe hårvasken over en gang imellem.

Hvorfor har jeg skæl i håret?

Der kan være forskellige årsager til, at man døjer med skæl i håret. Skæl er egentlig blot døde hudceller, der afstødes fra hovedbunden.

Øget skældannelse kan forårsages af en overvækst af svampen Pityrosporum ovale i hovedbunden, som stimulerer en hurtigere omsætning af hudceller. En hurtigere omsætning af hudceller resulterer i flere døde hudceller, som i dette tilfælde er skæl.

Der findes også skæleksem (seboroisk eksem), som kan udløse skæl. I dette tilfælde bliver huden rød, og der dannes eksem i områder på kroppen med mange talgkirtler og skællen kan være både hvid og gullig.

Tør hovedbund og skæl bør ikke forveksles, selvom mange tror at skæl forekommer af en tør hovedbund. Der kan også forekomme lignende symptomer, men det kræver forskellig behandling.

Øget skældannelse ses oftere hos mænd end kvinder, men alle har faktisk skæl i højere eller mindre grad. Hvis man har øget grad af problemer med skæl, kan det behandles på forskellige måder, eksempelvis med en af de bedste skælshampoo mod skæl, hvor vi har udvalgt et par stykker her ovenfor.

Du kan læse meget mere om behandlingsmuligheder, symptomer på skæl og meget mere på Apoteket.dk

Ofte stillede spørgsmål hos vores frisør

Herunder finder du nogle af de spørgsmål, som vores frisører ofte bliver spurgt om:

Følg Frisør Koch eller kig forbi til en behandling

Hos Frisør Koch i København foretager vi forskellige former for behandlinger af dit hår, såvel som vejledning i passende produkter til dit hår. Har du derfor et problem med skæl eller anden hovedbunds problematik, kan vi hjælpe dig med at finde den bedste skælshampoo i test til dig. Måske du også kunne være interesseret i at læse om skælshampoo apotek?

Besøg os på Skindergade 37 i København K, en frisør i Indre by med sans for detaljen og din oplevelse i frisørstolen. Vi tilbyder både behandling til mænd og kvinder, hvorfor vi er en foretrukken både herrefrisør og damefrisør.

Du kan se nærmere på os, som salon og arbejdsplads, vores personale, hvad vi går og laver og flere af vores kunders transformationer på både Facebook og Instagram. Vi opdaterer her løbende med vores aktivitet i salonen, stylinger og anbefalede produkter.

Skælshampoo der virker

Når du skal vælge den bedste shampoo mod skæl, er det ekstremt vigtigt, at du finder den skælshampoo der virker bedst for netop dig og din hovedbund. Her kan det være en god idé at vælge et mærke, som du kender i forvejen, og er tryg ved. 

Måske laver det mærke af shampoo, du i forvejen bruger, også en god shampoo mod skæl?

Det er vigtigt at tjekke op på, hvilke ingredienser der er i den skælshampoo, du vælger, så du er sikker på, at du kan tåle dem. Bruger du normalt en skånsom shampoo uden eksempelvis parfume, vil det typisk være en god idé at vælge en skælshampoo, der opfylder samme krav. Ellers kan du nemlig risikere, at der opstår nye problemer. 

En god skælshampoo skal gerne imødekomme dine behov alt efter, hvad du ønsker at opnå. Det er værd at gøre sig tanker om, hvorvidt det er en hurtig og effektiv eller mere sparsom løsning, du sigter efter. 

Hvilken skælshampoo der virker bedst for dig, er måske ikke den samme, som virker for din veninde. Hovedbundstyper er forskellige, og det er derfor værd at overveje, hvilken fremgansmåde der er den bedste for netop dig. 

Forskellige typer af skæl

Der findes alt fra tørre til fedtede og gule skæl. Det er en god idé at sætte sig ind i netop din type af skæl, da der skal forskellige løsninger til at få bugt med problemet. Tørre skæl opstår ved en tør hovedbund, og du skal derfor gå efter en rensende og fugtgivende god skælshampoo. Ved fedtede og gule skæl skal du derimod gå efter en shampoo, der regulerer produktionen af fedt og svampedannelse i håret. 

Ved klæbende og svære skæl eller skællende, tykke flager kan der være tale om mere alvorlige problemer som skæleksem (seboroisk dermatitis) eller psoriasis, hvor vi vil råde dig til at opsøge din læge for hjælp.

Prøv dig frem

Du skal ikke blive bange, hvis den skælshampoo du kaster dig ud i, ikke giver resultater med det samme. Alt efter hvilken shampoo mod skæl du afprøver, er det forskelligt fra produkt til produkt, hvor hurtigt du kan se en virkning. 

Nogle gange kan det være nødvendigt, at prøve forskellige produkter af, for at opnå det bedste resultat. Du kan også overveje, om der er andre ting i dit liv, der kan spille en rolle for dine problemer med skæl. Kig gerne på vores forslag til, hvordan du opnår det bedste resultat med en god skælshampoo der virker.