Shampoo til fedtet hår - Test af de bedste produkter i 2023

bedste skælshampoo

I stedet for at vaske hår hver dag, fordi du ikke føler dit hår forbliver rent i længere tid, kan du finde den bedste shampoo til fedtet hår i denne test. Mange kender problemet, at man på ingen tid føler sig nødsaget til at vaske sit hår, fordi det ikke forbliver rent efter en hårvask, men det handler måske i bund og grund om de produkter vi propper i håret. 

Seneste opdatering 3. oktober 2023

Shampoo til fedtet hår bedst i test 2023

Vores anbefaling af shampoo til fedtet hår

Shampoo til fedtet hår

#1 Bedste shampoo

Scalp Delight™ Detox Scrub

Shampoo til fedtet hår

#2 Bedste for prisen

Yuaia Grow & Glow Shampoo og Balsam

#3 Bedste special shampoo

FVS Nr. 1 shampoo

#4 Bedste dobbeltvirkende shampoo

Kérastase Specifique Bain Divalent Shampoo

Der kan være mange årsager til, at man hurtigt får fedtet hår, ligesom der også findes mange løsninger på det. Vi har samlet en guide over de bedste shampoo til fedtet hår ud fra en test af de forskellige produkter. Så læs med og find ud af, hvilket produkt der kan hjælpe dig med at skære ned på hårvask og brug af tørshampoo.

Scalp Delight™ Detox Scrub - Skånsom rens af hovedbunden

Shampoo til fedtet hår

Hairlust

Hvorfor vælge Scalp Delight™ Detox Scrub?

Dette produkt er egentlig ikke en shampoo, men en scrub til hovedbunden. Den fjerner skæl, snavs og produktrester fra din hovedbund ved at trænge ind i hovedbunden og lave en form for detox. Den opfrisker din hovedbund, så den ikke længere vil være kløende og fedtet.

Den indeholder økologiske ekstrakter af rosmarinolie og acaí, som går ind og virker stimulerende og plejende.

Fordele

Yuaia Grow & Glow Shampoo og Balsam - Balancering af hovedbundens mikroflora

Shampoo til fedtet hår

Nicehair

Hvorfor vælge Yuaia Grow & Glow Shampoo og Balsam?

Grow & Glow pakken med shampoo og balsam er specialprodukter, der stimulerer hårvæksten og øger tykkelsen af hårstråene. Produkterne indeholder frugtsyrer, som medvirker en mild eksfoliering af hovedbunden, som er gavnlig for balancen af mikroflora.

Med en balanceret mikroflora afhjælpes fedtet og skællende hovedbund.

Fordele

FVS Nr. 1 shampoo - Terapeutisk specialshampoo

Nicehair

Hvorfor vælge FVS Nr. 1 shampoo?

Dette produkt er en shampoo til både fedtet hår og normalt hår samt hovedbund. Det er en god shampoo, der effektivt bekæmper produktionen af talg, som er gavnende for fedtet hår. Ingredienserne går aktivt ind og modvirker kløe og irriteret hovedbund.

Fordele

Kérastase Specifique Bain Divalent Shampoo 250 ml - Dobbeltvirkende shampoo

Nicehair

Hvorfor vælge Kérastase Specifique Bain Divalent Shampoo?

Dette produkt fra Kérastase går ind og normaliserer din hovedbunds fugtbalance og overproduktionen af sebum. Det er særligt en god shampoo til fedtet hår, da den reducerer produktionen af talg, som er afgørende for at slippe af med fedtet hår.

For det bedste resultat bør man vaske sit hår to gange med shampoo, når man er i bad, da det først er i anden omgang, at produktet trænger ind i hårstråene og hovedbunden.

Fordele

Hvis du vil have svar på en masse spørgsmål om fedtet hår, kan du tjekke denne artikel ud eller du kan også læse vores guide til den bedste skælshampoo i 2023, hvis du døjer med skæl i håret.

Tips og tricks til at springe en hårvask over

  • Tørshampoo
  • Spray det i dit hår inden du går i seng
  • Lækkert hår om morgenen!

 

Et godt tip til at undgå at skulle bruge shampoo til fedtet hår hver dag er at købe en tørshampoo. Tørshampoo kan være en life saver på dage, hvor du ikke orker at vaske dit hår, eller hvis du gerne vil opnå mere volumen. 

Et tip med tørshampoo til fedtet hår er at komme det i dit hår, inden du går i seng. Du sprayer det blot i dit hår, lader det sidde i 1-2 minutter og masserer eller børster det ind i håret inden du lægger dig til at sove. 

Når du vågner om morgenen vil du opleve, at det ikke er ligeså fedtet længere, og du kan derfor uden bekymringer gå ud af døren med velduftende hår, der ikke ser olieret ud. 

Læs også om:

Angivelse af kilder

Andre grunde til fedtet hår FAQ

Det er selvfølgelig vigtigt, at du bruger gode produkter til din krop og i dit hår, men der kan også være andre grunde til, at du oplever fedtet hår efter en hårvask. 

Det kan eksempelvis være, hvis du ikke bruger nok shampoo i dit hår, når du vasker det. Hvis der ikke er nok produkt i dit hår, vil det ikke virke optimalt, og dit hår vil derfor ikke blive så rent, som du måske tror. 

Hvis du har langt hår og bruger balsam, når du vasker dit hår, skal du sørge for ikke at putte det i hovedbunden. En tommelfingerregel er, at du skal samle dit hår i en lav hestehale med din ene hånd og altså kun putte balsam i længderne, der hænger under samlingen af håret. 

På den måde undgår du, at det kommer i din hovedbund og fedter hårsækkene til. 

Hvis du bruger andre produkter i dit hår, for eksempel til styling eller anden pleje, kan det også være med til at gøre dit hår fedtet. Det er især olier, hårspray, mousse eller skum.