Bedste skælshampoo - Køb bedst i test mod skæl i 2023

bedste skælshampoo

Leder du efter den bedste skælshampoo i test fra 2023, som virker mod skæl i hovedbunden? Så anbefaler vi, at du læser med her og finder et produkt, der kan give dig en sund hovedbund, og som renser dit hår og modvirker skæl.

Seneste opdatering 3. oktober 2023

I den seneste opdatering har vi kigget på Australian Bodycare Hair Clean Shampoo, Neccin Shampoo Dandruff Treatment No. 1, og Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo.

Indholdsfortegnelse Vis

Skælshampoo bedst i test 2023

Vores anbefaling af shampoo til fedtet hår

bedste skælshampoo

Australian Bodycare Hair Clean Shampoo

bedste skælshampoo

Neccin Shampoo Dandruff Treatment No. 1

skælshampoo test

Neccin Shampoo Dandruff Treatment No. 1

skælshampoo bedst i test

La Roche-Posay Kerium DS Intensive Shampoo

Skælshampoo

Redken Dandruff Control Shampoo

Vichy Dercos Anti-Dandruff Shampoo Dry Hair

Goldwell Dualsenses Scalp Specialist Anti-Dandruff Shampoo

Zenz Therapy Scalp Relieve Shampoo

Nedenfor gennemgår vi de mest populære og bedste shampoo mod skæl i hovedbunden, så du kan vælge den skælshampoo, der passer bedst til dit behov og din hårtype. Find produkterne på tilbud, og slip for kløe og flager på tøjet. Du kan også læse mere om vores hårprodukter.

Australian Bodycare Hair Clean Shampoo - Bedste på markedet mod skæl

bedste skælshampoo

Nicehair

Hvorfor vælge Australian Bodycare Hair Clean Shampoo?

Denne shampoo er bedst i test, da den effektivt modvirker skæl, hudirritation og kløe i hovedbunden. Den består blandt andet af tea tree oil, som er en naturlig olie, der udvindes fra tea tree blade, som er gode for hovedbundens sundhed.

Du vil typisk kunne mærke forskel efter blot en enkelt hårvask med Australian Bodycare Hair Clean Shampoo, og du behøver kun at anvende den cirka 3 gange om ugen. Den virker øjeblikkeligt med at lindre irritation, og efter anvendelsen vil dit hår være rent og blødt. Denne skælshampoo er drøj i brug, så du får meget for pengene.

Fordele

Neccin Shampoo Dandruff Treatment No. 1 - Effektiv skælshampoo

bedste skælshampoo

Nicehair

Hvorfor vælge Neccin Shampoo Dandruff Treatment No. 1?

Denne Neccin skælshampoo er specifikt udviklet til at modvirke problemer i hovedbunden med henblik på blandt andet skæl og tørhed. En god shampoo som denne er mild, men effektiv, og understøtter hovedbundens naturlige bakterieflora samt forebygger svamp og skæleksem.

Massér produktet godt ind i håret, mens det er vådt, og lad det sidde lidt, før du skyller det ud. Dine gener vil blive mindsket allerede efter første anvendelse og virker plejende på samme tid.

Fordele

Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo - Bedst til flere ting

skælshampoo test

Nicehair

Hvorfor vælge Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo?

Dette er en blødgørende god skælshampoo med flere egenskaber, som effektivt forhindrer skæl og tørhed i hovedbunden. Den efterlader håret blødt og velplejet, og som en fordel, stimulerer den også hårsækkene, hvilket kan være med til at forhindre hårtab. Shampooen beskytter også håret mod solens skadelige stråler.

Den indeholder blandt andet Piroctone Olamine, der er en af de bedste ingredienser mod tørhed og skæl, samt allergenfri parfume, der er velegnet til sensitiv hud.

Fordele

La Roche-Posay Kerium DS Intensive Shampoo - Anbefalet af dermatologer

skælshampoo bedst i test

Matas

Hvorfor vælge La Roche-Posay Kerium DS Intensive Shampoo?

En skånsom, men effektiv, god skælshampoo, velegnet til personer med en sensitiv hårbund og problemer med skæl. Den indeholder Isopropyl Myristate, som er blødgørende og virker styrkende for hudens fugtniveau.

Det anbefales, at dette produkt anvendes, to gange om ugen i cirka tre uger for at opnå de bedste resultater. Massér produktet godt ind i håret, mens det er vådt, og lad det virke i et par minutter, inden det skylles ud.

Fordele

Redken Dandruff Control Shampoo - Favorit mod skæl i håret

Skælshampoo

Nicehair

Hvorfor vælge Redken Dandruff Control Shampoo?

En velduftende og god skælshampoo som denne fra Redken er en klar anbefaling fra både brugere og eksperter, da den ikke bare er effektiv og rensende i hovedbunden, hvor den mindsker kløe, irritation og skældannelse, men også dufter helt fantastisk af mynte. Altså en skælshampoo der virker.

Indholdet med glycerin og lavendelolie gør den fugtgivende og blødgørende, og derfor behøver du faktisk heller ikke en balsam, hvis du vælger dette produkt. Selvom flasken er relativt lille, får du meget ud af Redken Dandruff Control Shampoo, fordi den har så stor effekt.

Fordele

Vichy Dercos Anti-Dandruff Shampoo Dry Hair - Bedste shampoo mod skæl til tørt hår

Med24

Hvorfor vælge Vichy Dercos Anti-Dandruff Shampoo Dry Hair?

Det helt særlige ved denne skælshampoo er, at Vichy Dercos-serien er udviklet til anvendelse på forskellige hårtyper, således at du kan opnå den bedste behandling af netop dit hår. Shampooen er ikke kønsbestemt, og derfor kan både mænd og kvinder bruge dette gode produkt, som scorer højt blandt forbrugerne i test.

Ved hjælp af Selen DS fjernes skæl effektivt fra hår og hovedbund, og virkningen holder i op til 6 uger. På den måde har denne shampoo mod skæl i håret en forebyggende virkning, der samtidig også giver blødt og skinnende hår. Vichy Dercos Anti-Dandruff Shampoo Dry Hair har en lindrende effekt mod kløe og en klinisk, neutral duft.

Fordele

Goldwell Dualsenses Scalp Specialist Anti-Dandruff Shampoo - God mod hovedbundsproblemer

Nicehair

Hvorfor vælge Goldwell Dualsenses Scalp Specialist Anti-Dandruff Shampoo?

Denne skælshampoo er udviklet til at bekæmpe forskellige hovedbundsproblemer og til genskabelse af en sund hovedbund. Denne shampoo virker ved at mindske mængden af fedt i håret, og så indeholder den octopirox og zinc pyrithione, der er med til at mindske irritation og kløe samt aktivt afhjælper skæl i hovedbunden.

Regelmæssig brug af dette produkt vil regulere balancen og funktionen i hovedbunden, så du vil kunne forebygge og bekæmpe forskellige problemer i hovedbunden, herunder skæl, kløe mm.

Fordele

Zenz Therapy Scalp Relieve Shampoo - Mest terapeutiske skælshampoo

Nicehair

Hvorfor vælge Zenz Therapy Scalp Relieve Shampoo?

Denne skælshampoo fra Zenz har fået høje karakterer for den gode og stærke duft af kamille og mentol, som begge er ingredienser, der mindsker irritation og virker opfriskende og rensende på hovedbunden. Hertil er Zinc pyrithione også en aktiv hjælper til at mindske kløe og skældannelse.

Zenz Therapy Scalp Relieve er 100% vegansk og er ikke testet på dyr. Desuden er den proppet med økologiske frugter, grøntsager og krydderurter, der giver en naturlig helbredelse af og hjælp til skæl i håret. Derfor kan du også med god samvittighed forkæle din hovedbund og dit hår med dette gode produkt.

Fordele

Hvad er den bedste skælshampoo? - Bedst i test shampoo

Når det kommer til at udvælge, hvad er den bedste skælshampoo, kan det være svært at vurdere, da alle har forskellige, individuelle behov. Skæl i håret kan opstå, hvis du døjer med en tør hovedbund, og derfor er det en god idé at få afviklet og håndteret problemet.

Hvad er den bedste skælshampoo?

Den bedste skælshampoo er helt generelt set Australian Bodycare Tea Tree Oil Shampoo, der både er antifungal og antibakteriel, hvilket betyder, at den fjerner svampeinfektioner og bakterier i hovebunden. Den er desuden god til at lindre kløe, irritation og infektioner, som bumser, i hårbunden.

Hos Frisør Koch har vi mange års erfaring og kan vejlede dig professionelt, så du opnår de ønskede resultater, for et sundt og nærende hår, både hvad angår dine spidser og din hovedbund. Vi kan finde den bedste skælshampoo til dig.

Vores ekspertise rækker langt tilbage, da vi har sørget for smukt hår til både mænd og kvinder siden 1927. Vores salon har derfor også kun de bedste og mest passionerede frisører ansat, som sætter kunden først og udfører deres arbejde med snilde og respekt for kunders hår og specifikke behov.

Få sundt og velplejet hår

Vi ønsker at imødekomme alle vores kunders behov, og derfor forhandler vi også et bredt udvalg af produkter og hårpleje til både mænd og kvinder med forskellige hårtyper og hovedbundsproblemer. Produkterne har alle dét tilfælles, at de besidder innovative og fantastiske formler.

Vi er én af landets førende inden for hårprodukter og -pleje, og derfor forhandler vi også produkter fra anerkendte mærker som Kevin Murphy, Moroccanoil, Revlon Professional og mange flere. Derfor er vi sikre på at kunne finde den bedste skælshampoo til dig og dine behov, både hvad angår duft og pleje. 

Det er derfor heller ikke helt let at udvælge, hvilken skælshampoo, der er bedst i test. Den bedste for dig kan nemlig variere fra andre, og derfor ser vi hver kunde med egne, individuelle behov og ønsker. Læs også om skælshampoo her, eller skælshampoo apotek.

Hos Frisør Koch har vi mange års erfaring og kan vejlede dig professionelt, så du opnår de ønskede resultater, for et sundt og nærende hår, både hvad angår dine spidser og din hovedbund. Vi kan finde den bedste skælshampoo til dig.

Vores ekspertise rækker langt tilbage, da vi har sørget for smukt hår til både mænd og kvinder siden 1927. Vores salon har derfor også kun de bedste og mest passionerede frisører ansat, som sætter kunden først og udfører deres arbejde med snilde og respekt for kunders hår og specifikke behov.

Rådgivning til bedste skælshampoo

Du kan både ringe til os på telefon 33 12 75 10, hvis du vil forhøre dig om særlige produkter, som eksempelvis, hvilken skælshampoo, der kan passe til din hårtype. Men du er også altid velkommen til at aflægge vores salon et besøg på Skindergade 37, 1159 København, hvis du ønsker personlig rådgivning og betjening.

Har du lyst til at få en klipning eller farvning, kan du foretage en onlinebooking. Så er du sikker på at blive modtaget af en professionel frisør, hvor du er i sikre og gode hænder.  

Følg meget gerne med på vores Instagram-profil og Facebook-profil, hvis du er interesseret i andet end blot at finde den bedste skælshampoo. Vi håber at inspirere dig med smukke frisurer og hårnuancer.

Er du også interesseret i biler, så find mere om leasing af bil privat eller minileasing her. 

Dette bør du være opmærksom på ved køb af skælshampoo

Inden du vælger et af ovenstående produkter til at komme af med din skæl, er det værd at læse de forskellige fordele ved produkterne. De varierer nemlig i alt fra ingredienser, formål og virkning. Den bedste skælshampoo fra Australian Bodycare har en effektiv virkning allerede efter første anvendelse, hvor La Roche-Posay shampooen først virker efter et par uger.

Dette kan være afgørende for dig, hvis du har mange gener og gerne vil have løst problemet hurtigst muligt. Du skal derfor være opmærksom på at vælge den skælshampoo der virker bedst for dig. Hvis du blot ønsker at forebygge skæl eller tør hovedbund, kan du med fordel vælge et af de produkter, der virker forebyggende og er mere milde. Har du brug for en frisør tid? Så læs mere hos frisør København her.

Hvorfor købe dette fremfor en normal shampoo?

Efter at have set nærmere på noget af udvalget på markedet, for de bedste skælshampoo i test 2023, kan vi også dykke lidt ned i, hvorfor det overhovedet er nødvendigt med et specialprodukt til behandlingen af dit skæl.

Som udgangspunkt, vil en normal shampoo aldrig behandle din hovedbund på rette vis, hvis du har problemer med skæl. Det gælder nemlig, for en specialproduceret shampoo, til dette formål, som en skælshampoo, at den nedsætter produktionen af gærsvamp i hovedbunden.

Det gør altså, at der forebygges for skæl i hovedbunden. 

Du kan læse mere uddybdende om dannelse af skæl på Sundhed.dk, hvor de uddyber fagområdet. Det er dog et meget almindeligt problem, som de fleste danskere har, og som ikke er skadeligt.

Hvor køber man denne type skælshampoo?

Flere af de bedste skælshampoo i test, som vi på denne side har fremhævet, kan handles online, hvor du ofte finder lidt forskellige rabatter og prisnedsættelser. Det er ofte gældende, for mange andre brands, mærker og produkter, at deres produkter kan handles på diverse hjemmesider.

Hvis du skal bruge specialshampoo, som eventuelt skal kunne tage en mere kompliceret version af skæl, kan det være en idé at få en henvisning af egen læge og købe en anvist version på et apotek. Der kan til tider være større brug for dette.

Du kan som oftest også handle denne type shampoo hos din frisør, som kan anvise  en god skælshampoo der virker, der passer specifikt til din hovedbund og hårstruktur. Det kan variere, hvad der er behov for, hos den enkelte. Måske vores side om hvad er den bedste skælshampoo til mænd kunne have interesse

Dette kan du selv gøre for at mindske skæl

Der er flere ting, som du kan gøre, for at mindske skæl, kløe og irritation i hår og hovedbund. Skæl kan komme af mange årsager. Det kan både være på grund af sygdomme og eksem, som psoriasis, men kan også være på grund af en tør hovedbund eller en infektion.

Du kan:

 • Udskifte din nuværende shampoo med den bedste shampoo mod skæl – dette kan eksempelvis være én af de ovenstående.
 • Lade være med at klø dig i håret, selv når der er irritation i hovedbunden. Dette gavner nemlig ikke og kan sagtens gøre kløen værre.
 • Børste dit hår og din hovedbund, dette kan nemlig være med til at løsne skællet, så du kan vasket det ud af håret.
 • Give din hovedbund masser af luft, ved eksempelvis at undgå at bruge hat og hue samt ikke at sætte håret op, før det er helt tørt. Brug gerne en god hårtørrer.


Følger du disse råd, kan du undgå yderligere dannelse af kløe, irritation og skæl i håret. En af vores mange testede frisører rundt i landet kan helt sikkert også være til stor hjælp. frisør Ballerup, frisør Glostrup, frisør Værløse, frisør Herlev

Drop din skælshampoo og søg læge hvis…

Der er nogle tilfælde, hvor det kan være en god idé at søge læge. Eksempelvis når:

 • Du har rødme og eksem i hovedbunden samt stærk kløe
 • Du har faste, fedtede belægninger i din hovedbund og samtidig har skællende områder på albuer og knæ
 • Du har kraftig dannelse af skæl i håret og ikke selv kan fjerne det


Har du normalt skæl, kan det godt være, at du ikke selv opdager, at der er sket en forskel i dit hår, men oplever du én af ovenstående situationer, er det anbefalelsesværdigt at søge til din praktiserende læge eller eventuelt spørge din frisør til råds. Der kan nemlig ofte være brug for medicin eller anden behandling for udbedring.

Sådan opnår du det bedste resultat med skælshampoo

Hvis du døjer med skæl i håret, kan det være, at du er mest opsat på bare at komme af med det, men du kan sagtens pleje dit hår undervejs i processen. Når du plejer dit hår optimalt, bliver det stærkere og sundere, og hvis du bruger den rette shampoo mod skæl vil du også opleve færre knækkede hår, mere glans og ikke tørt hår i samme udstrækning som tidligere.

Det handler om at opnå den optimale balance mellem fedtet og tørt hår. Håret skal kunne producere fedt, uden at det tager overhånd. Derfor har vi her samlet en lille guide med forskellige brugbare trin, tips og tricks:

 • Start med at gøre dit hår vådt under bruseren, som du normalt ville. Et tip hertil er, at vandet ikke må være for varmt, da varmen er med til at udtørre hovedbunden og håret.
 • Det er nu tid til skælshampoo. Pres en klat ud i hånden, som er passende til din hårlængde, og massér det ind i håret og glem ikke hovedbunden. Bevæg det ind i hovedbunden i blide og cirkulære bevægelser.
 • Lad din skælshampoo sidde i håret i nogle minutter, følg eventuelt anvisningen på produktet, i tilfælde af at der er nogle specifikke egenskaber og fremgangsmetoder, ved det enkelte produkt.
 • Vask nu produktet ud af håret ved nænsomme bevægelser for at undgå at gøre skade på dine hårstrå.
 • Alt efter behov kan processen gentages. 
 • Brug nu en conditioner eller balsam i længderne af dit hår. Du kan finde varianter specifikt mod skæl.
 • Lad din balsam sidde i et par minutter og skyl derefter ud igen. 
 • Når du skal tørre dit hår, er det bedst, at du undgår føntørre, da det kan virke generende mod en sart hovedbund. Brug i stedet lidt ekstra tid på at tørre dit hår med et håndklæde.

Denne rutine kan foretages hver dag, men hvis dit hår eller hovedbund ikke har det helt optimalt, bør du springe hårvasken over en gang imellem.

Hvorfor har jeg skæl i håret?

Der kan være forskellige årsager til, at man døjer med skæl i håret. Skæl er egentlig blot døde hudceller, der afstødes fra hovedbunden.

Øget skældannelse kan forårsages af en overvækst af svampen Pityrosporum ovale i hovedbunden, som stimulerer en hurtigere omsætning af hudceller. En hurtigere omsætning af hudceller resulterer i flere døde hudceller, som i dette tilfælde er skæl.

Der findes også skæleksem (seboroisk eksem), som kan udløse skæl. I dette tilfælde bliver huden rød, og der dannes eksem i områder på kroppen med mange talgkirtler og skællen kan være både hvid og gullig.

Tør hovedbund og skæl bør ikke forveksles, selvom mange tror at skæl forekommer af en tør hovedbund. Der kan også forekomme lignende symptomer, men det kræver forskellig behandling.

Øget skældannelse ses oftere hos mænd end kvinder, men alle har faktisk skæl i højere eller mindre grad. Hvis man har øget grad af problemer med skæl, kan det behandles på forskellige måder, eksempelvis med en af de bedste skælshampoo mod skæl, hvor vi har udvalgt et par stykker her ovenfor.

Du kan læse meget mere om behandlingsmuligheder, symptomer på skæl og meget mere på Apoteket.dk

Er du også på udkig efter elbil leasing, se mere hos mooly.dk

Ofte stillede spørgsmål hos vores frisør

Herunder finder du nogle af de spørgsmål, som vores frisører ofte bliver spurgt om:

Følg Frisør Koch eller kig forbi til en behandling

Hos Frisør Koch i København foretager vi forskellige former for behandlinger af dit hår, såvel som vejledning i passende produkter til dit hår. Har du derfor et problem med skæl eller anden hovedbunds problematik, kan vi hjælpe dig med at finde den bedste skælshampoo i test til dig. Måske du også kunne være interesseret i at læse om skælshampoo apotek?

Besøg os på Skindergade 37 i København K, en frisør i Indre by med sans for detaljen og din oplevelse i frisørstolen. Vi tilbyder både behandling til mænd og kvinder, hvorfor vi er en foretrukken både herrefrisør og damefrisør.

Du kan se nærmere på os, som salon og arbejdsplads, vores personale, hvad vi går og laver og flere af vores kunders transformationer på både Facebook og Instagram. Vi opdaterer her løbende med vores aktivitet i salonen, stylinger og anbefalede produkter.

Læs også om 
maler i København af vores ven af huset.

Skælshampoo der virker

Når du skal vælge den bedste shampoo mod skæl, er det ekstremt vigtigt, at du finder den skælshampoo der virker bedst for netop dig og din hovedbund. Her kan det være en god idé at vælge et mærke, som du kender i forvejen, og er tryg ved. 

Måske laver det mærke af shampoo, du i forvejen bruger, også en god shampoo mod skæl?

Det er vigtigt at tjekke op på, hvilke ingredienser der er i den skælshampoo, du vælger, så du er sikker på, at du kan tåle dem. Bruger du normalt en skånsom shampoo uden eksempelvis parfume, vil det typisk være en god idé at vælge en skælshampoo, der opfylder samme krav. Ellers kan du nemlig risikere, at der opstår nye problemer. 

En god skælshampoo skal gerne imødekomme dine behov alt efter, hvad du ønsker at opnå. Det er værd at gøre sig tanker om, hvorvidt det er en hurtig og effektiv eller mere sparsom løsning, du sigter efter. 

Hvilken skælshampoo der virker bedst for dig, er måske ikke den samme, som virker for din veninde. Hovedbundstyper er forskellige, og det er derfor værd at overveje, hvilken fremgansmåde der er den bedste for netop dig. 

Forskellige typer af skæl

Der findes alt fra tørre til fedtede og gule skæl. Det er en god idé at sætte sig ind i netop din type af skæl, da der skal forskellige løsninger til at få bugt med problemet. Tørre skæl opstår ved en tør hovedbund, og du skal derfor gå efter en rensende og fugtgivende god skælshampoo. Ved fedtede og gule skæl skal du derimod gå efter en shampoo, der regulerer produktionen af fedt og svampedannelse i håret. 

Ved klæbende og svære skæl eller skællende, tykke flager kan der være tale om mere alvorlige problemer som skæleksem (seboroisk dermatitis) eller psoriasis, hvor vi vil råde dig til at opsøge din læge for hjælp.

Er du interesseret I at læse mere om en frisør København? Så læs med her på siden.

Prøv dig frem

Du skal ikke blive bange, hvis den skælshampoo du kaster dig ud i, ikke giver resultater med det samme. Alt efter hvilken shampoo mod skæl du afprøver, er det forskelligt fra produkt til produkt, hvor hurtigt du kan se en virkning. 

Nogle gange kan det være nødvendigt, at prøve forskellige produkter af, for at opnå det bedste resultat. Du kan også overveje, om der er andre ting i dit liv, der kan spille en rolle for dine problemer med skæl. Kig gerne på vores forslag til, hvordan du opnår det bedste resultat med en god skælshampoo der virker.

Angivelse af kilder

FAQ

Det kan være svært at vælge imellem alle de forskellige produkter på markedet, da vi alle har forskellige behov til vores hår og hovedbund. Vi anbefaler derfor at læse lidt op på de forskellige produkter og finde et der passer bedst til dig.

Hvis du har tør hovedbund er det en god idé at få håndteret problemet hurtigt da dette kan gøre at der opstår skæl. 

Der findes utroligt mange produkter på markedet – lige fra cremer og salver til liniment og almindelig shampoo der kan hjælpe imod skæl. Dog er det normalt kun nødvendigt med salver og cremer hvis man har en svær lidelse eller svampeinfektion i hovedbunden.

Inden du vælger en skælshampo er det en god idé at sætte sig ind i de forskellige produkter først. De kan nemlig variere ret meget ift deres indhold og hvordan de virker. For eksempel vil en af de bedste skæl shampooer fra Australian Bodycare vise resultater efter første brug, hvorimod der er andre produkter der først virker efter nogle uger.